Over mij

Over mij

Coaching, training en systemisch organisatie advies – Venlo

Welkom op mijn website. Mijn naam is Natasja Theunissen. En ik heb meer dan 25 jaar werkervaring in het financiële bedrijfsleven. Ik ken en spreek de taal van de analytische wereld. Opgeleid in een mannenomgeving, waar ik mijn mannetje heb leren staan. Daarnaast heb ik veel ervaring met samenwerking in diverse (multi disciplinaire) teams en met leidinggeven. Tegelijkertijd heb ik mij de laatste jaren ontwikkeld richting de zachte kant. De kant die net zo belangrijk is en misschien wel nóg belangrijker op dit moment waarin we ons als maatschappij aan het ontwikkelen zijn. Ik vind het ontzettend interessant om te kijken naar systemische patronen. Omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe lastig het is om mijn eigen patronen te veranderen. Daarom heb ik mij volop verdiept in het transformeren van belemmerende patronen in de mens zelf, maar ook in organisaties.

Dit heeft mij gebracht tot NLP en systemisch werk in organisaties. Inmiddels ben ik gecertificeerd NLP trainer, verzorg ik NLP workshops voor organisaties. En adviseer ik directies, RvT’s, leidinggevenden en hun teams op het gebied van organisatie vraagstukken.

Missie

Als systemisch coach, trainer en adviseur deel ik graag mijn kennis en begeleid ik mensen en organisaties met hun patronen die hun tegenhouden om datgene te doen wat nodig is en op een manier waarbij iedereen tot groei en ontwikkeling komt. Ik ben ervan overtuigd dat we veel meer ontspannen mogen leven en (samen)werken, om zo gezamenlijk tot prachtige resultaten te komen. Resultaten die zinvol en van echte betekenis zijn voor de maatschappij of klant.

Mens en organisatie

Op het moment dat je naar jezelf durft te kijken, wanneer je klaar bent met de strijd (tegen jezelf), begint het transformatieproces. Wanneer je je bewust wordt wat het daadwerkelijk is waardoor jij jezelf tegenhoudt om te datgene te doen wat je graag wil, dan pas kun je jezelf gaan trainen met nieuw effectief gedrag. Zodra je je kwaliteiten gaat leren zien en tegelijkertijd inzicht hebt in jouw valkuilen, dan ontwikkel je veel meer veerkracht en tools om bewuster te reageren op wat het leven of je werk je voorschotelt, in plaats van dat je in je automatische reactiepatronen schiet. Op het moment dat je eraan toe bent om je gevoelens, emoties en angsten toe te laten, ervaar je je ware potentie.

En ditzelfde proces geldt ook voor organisaties, omdat dit levende eco systemen zijn, waarin mensen samenwerken. Dus ook voor organisaties geldt dat eerst het innerlijk werk gedaan mag worden, door het aankijken van de onderstroom, voordat er duurzame transformatie mogelijk is.

En het is een ongoing proces. Een proces dat nooit stopt. We zijn nooit uitgeleerd, er valt altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Zo is ook de cultuur in een organisatie nooit klaar. Ook dat vraagt continue cultivering.

Dat betekent dat we anders mogen leren kijken naar onszelf en naar anderen. Uitzoomen, vertragen, en daardoor patronen leren zien en herkennen. En dat bespreekbaar durven te maken.

Ik geloof er in dat we niet in een tijdperk van verandering zitten, maar in verandering van tijdperk. Dat gepaard gaat met chaos, niet weten. Afbraak van oude vastgeroeste systemen. Dat leidt tot chaos en weerstand. Vasthouden aan het bekende. Onze tijd vraagt om een nieuwe visie, een nieuwe kijk op systemen en organisaties en het vraagt om te durven vertrouwen op elkaar en op het niet-weten. Onze tijd vraagt ook om ander leiderschap. Met elkaar gaan ontdekken hoe de organisatie zich mag ontwikkelen op de emerging future.

NLP

NLP gaat over communicatie. Communicatie met anderen, maar ook met jezelf. Het gaat over doelen stellen. Je waarden leren kennen. Je kunnen verplaatsen in een ander. De positieve intentie van een ander kunnen zien, minder oordelen en gedachten invullen voor een ander. En het gaat over veel meer dan dat. Bruikbare praktische tools om in organisaties mee aan te slag te gaan. Want communiceren doen we de hele dag door.

Systemisch advisering en coaching

Het mooie van het systemische werk is dat je visueel inzichtelijk kunt maken wat de dynamiek is tussen mensen, leidinggevenden, bestuur, raad van toezicht, maar ook de buitenwereld, zoals de klant of de maatschappij. Of door het stellen van systemische vragen. Dit geeft direct inzicht in welke beweging gemaakt mag worden om vastzittende patronen en gedoe te transformeren.

Mijn dienstverlening

Een op een coaching: ik begeleid mensen in hun ontwikkelingsproces naar meer authenticiteit, veerkracht en effectief gedrag.

Training: Naast één op één coaching op diverse vraagstukken, verzorg ik ook inspirerende workshops voor organisaties op het gebied van persoonlijk leiderschap, bewust leiderschapsontwikkeling in organisaties, (mentale) vitaliteit en NLP.

Systemische advisering en leiderschapsontwikkeling: Ik begeleid organisaties bij het ontwikkelen van bewust leiderschap, waarbij leiders een klimaat creëren van voorbeeldgedrag ten aanzien van integriteit, veiligheid, authenticiteit, verbinding. Waardoor de moedige dialoog gestimuleerd wordt en gevoelige onderwerpen besproken kunnen worden en de onderstroom naar de bovenstroom kan transformeren. Deze bedding van soft skills creëert de voedingsbodem voor de hard skills om tot mooie en concrete resultaten te komen. Hierdoor ontstaan vitale organisaties.

Neem contact op voor coaching, training en systemische advisering over organisatie vraagstukken

Ben jij toe aan verdieping van jezelf, je team, of het leiderschap binnen je organisatie? Of heb je een organisatievraagstuk waar je op een andere manier naar wilt kijken om meer helderheid te krijgen? Neem dan contact met mij op voor het bespreken van de mogelijkheden die ik bied.

Opleidingen

Naast mijn economische studie en 25+ jaren ervaring met samenwerken, leidinggeven in het financiële bedrijfsleven, van kleine tot grote organisaties, heb ik de volgende opleidingen gedaan:

 • Systemisch kijken naar teams
 • Systemisch interveniëren in organisaties
 • NLP Trainer
 • NLP Master Practitioner
 • NLP Practitioner
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Attitudinal Healing Facilitator
 • Vergevingscoach
 • Intregral Eye Movement Therapy
 • Ericksonian Hypnosis
 • Masterclass Pijnmanagement
 • Masterclass Regressie
 • Hypnose Coach
 • Advanced Hypnose
 • Basistraining Hypnose

Tevens ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren

Natasja Theunissen Coaching & Training | Over mij

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?