Training feedback geven en ontvangen

Feedback training voor bedrijven is essentieel voor het succes van elk bedrijf. Zeker in de huidige dynamische tijd waarin we leven en werken.

Met mijn op maat gemaakte feedbacktraining voor bedrijven leren jouw medewerkers de vaardigheden die ze nodig hebben om open, constructieve feedback te geven en te ontvangen.

Feedback geven en ontvangen lastig?

Vaak is het lastig om eerlijke feedback aan een collega te geven. Je wilt immers een ander niet kwetsen. Soms kan het ook lastig zijn om feedback te ontvangen. Hoor jij in de communicatie dat wat goed gaat, of ben je gespitst op juist dat ene kritiekpuntje waardoor de rest van het verhaal niet meer bij je binnenkomt?

De ene collega collega hanteert een meer directe communicatiestijl en de andere college is meer indirect. Hoe ga je in de samenwerking om met verschillende communicatie stijlen? En hoe geef je feedback op zo’n manier dat er geen ruimte is voor een welles nietes discussie. En dat je op een goede manier met elkaar in gesprek blijft.

In deze training ga je met eigen ingebrachte cases aan de slag. En je krijgt tools in handen hoe je op een constructieve manier feed back kunt geven en kunt ontvangen.

Wat is Feedback training voor bedrijven?

Mijn feedback training richt zich op het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om feedback op een constructieve en respectvolle manier te geven en te ontvangen. Mijn training omvat vooral praktische technieken en methoden. We gaan vooral veel oefenen en lekker aan de slag.

Dit leidt tot:

 • Verbeterde Communicatie: Leer hoe je feedback duidelijk en effectief kunt communiceren. Dit leidt tot minder misverstanden en een betere samenwerking.
 • Grotere Betrokkenheid: Medewerkers die regelmatig constructieve feedback ontvangen, voelen zich meer gewaardeerd en gemotiveerd. Dit resulteert in hogere productiviteit.
 • Positieve Werkcultuur: Creëer een open en transparante werkcultuur waarin feedback wordt gezien als een kans om te leren en te groeien.
 • Versterkte Teamdynamiek: Teams die gewend zijn aan open feedback, werken beter samen en lossen problemen sneller op.
 • Persoonlijke en Professionele Groei: Geef medewerkers de tools die ze nodig hebben om hun sterke punten te benutten en ontwikkelpunten aan te pakken.

Mijn feedback training voor bedrijven omvat:

 • De basisprincipes van feedback: Ik leer jouw medewerkers de verschillende soorten feedback kennen. Maar ook hoe ze de valkuilen kunnen vermijden en de beste practices voor het geven en ontvangen van feedback.
 • Effectieve communicatievaardigheden: Ik train jouw medewerkers in het duidelijk en beknopt formuleren van hun boodschap. En hoe ze feedback kunnen geven op een manier die respectvol en constructief is.
 • Actief luisteren: Ik leer jouw medewerkers om aandachtig te luisteren naar feedback. Zodat ze de (positieve) intentie van de gever leren te begrijpen. En vragen te stellen om verduidelijking.
 • Reflectie en ontwikkeling: Ik help jouw medewerkers om feedback te gebruiken als een hulpmiddel voor zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling.

De gevaren van het niet geven van feedback:

 • Verspilling van talent: Onbenutte feedback kan leiden tot gemiste kansen voor medewerkers om zich te ontwikkelen en hun volledige potentieel te benutten.
 • Ineffectieve samenwerking: Zonder constructieve feedback blijven fouten en misverstanden bestaan. Dat kan de samenwerking belemmering.
 • Negatieve werksfeer: Als medewerkers geen feedback durven te geven of te ontvangen, ontstaat er een onveilige en betuttelende werkomgeving waar stagnatie en onvrede heersen.
 • Verhoogd verloop: Werknemers die zich niet gewaardeerd of gehoord voelen, zijn meer geneigd om op zoek te gaan naar een andere baan.

Investeer in de toekomst van jouw bedrijf met mijn practische 1 daagse in Company training. Neem vandaag nog contact met me op om te bespreken hoe ik jouw team kan helpen om communicatie en samenwerking te verbeteren.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?