In Company NLP Training

Welkom bij mijn op maat gemaakte In Company NLP training. Deze training helpt jouw team zich te versterken met krachtige communicatievaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is een krachtige methode die zich richt op het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag, communicatie en denken. Met mijn diepgaande expertise en praktische benadering van NLP, bied ik een unieke kans om de prestaties van uw team te verbeteren en de bedrijfscultuur te versterken.

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)?

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is een methode die zich richt op het begrijpen en beïnvloeden van de relatie tussen gedachten, taal en gedrag. Door middel van NLP leren deelnemers hoe ze effectiever kunnen communiceren. Hun mindset kunnen optimaliseren en betere relaties kunnen opbouwen. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Het biedt praktische technieken en strategieën om belemmerende overtuigingen te transformeren en persoonlijke groei te stimuleren.

Voordelen van mijn in company NLP Training

 • Verbeterde communicatie: NLP leert medewerkers en leidinggevenden hoe ze effectiever kunnen communiceren. Door zich bewust te worden van hun eigen taalgebruik, non-verbale signalen en luistervaardigheden. Dit leidt tot duidelijkere communicatie, minder misverstanden en een betere samenwerking binnen het team.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Door NLP te integreren in het werk, kunnen medewerkers en leidinggevenden hun persoonlijke kracht vergroten. Zelfvertrouwen opbouwen en doelgerichter werken. In plaats van dat medewerkers (en leidinggevenden) zich persoonlijk aangevallen voelen, krijgen ze inzicht in hun eigen gedachtepatronen. Ze leren hoe ze deze belemmerende overtuigingen kunnen transformeren en hun mindset kunnen optimaliseren.
 • Leiderschapsvaardigheden: NLP biedt waardevolle tools en technieken voor leiderschapsontwikkeling. Hierdoor kunnen leidinggevenden effectiever communiceren. En kunnen anderen motiveren en inspireren. Dit heeft een positieve invloed op de bedrijfscultuur.
 • Verhoogde productiviteit: Door NLP te integreren in het werk, kunnen medewerkers en leidinggevenden hun denkpatronen optimaliseren. Waardoor ze efficiënter kunnen werken en betere resultaten behalen. Dit leidt tot een verhoogde productiviteit en prestaties binnen het team en de organisatie.
 • Positieve bedrijfscultuur: NLP bevordert een cultuur van groei, ondersteuning en respect binnen het team en de organisatie als geheel. Het helpt om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen, hun volledige potentieel kunnen benutten en samenwerken aan gemeenschappelijke doelen.

Hoe ziet een In-Company NLP training eruit?

Mijn in company NLP training wordt volledig op maat gemaakt om aan te sluiten bij de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw organisatie.

Tijdens de training leren jouw medewerkers de basisprincipes van NLP, waaronder:

 • Representatiesystemen: De verschillende manieren waarop we informatie waarnemen en verwerken.
 • Metamodel: Patronen in onze taal en communicatie die onze gedachten en overtuigingen onthullen.
 • Rapport: De kunst om contact te maken en vertrouwen op te bouwen met anderen.
 • Doelen stellen en bereiken: Effectieve strategieën om concrete doelen te formuleren en te behalen.
 • Motivatie: Technieken om jezelf en anderen te motiveren.

Naast deze theorieën oefenen jouw medewerkers vooral met praktische oefeningen om de geleerde vaardigheden direct in de praktijk te brengen.

Enkele praktische NLP praktijk voorbeelden

Bij NLP gaan we uit van vooronderstellingen. Dat is als het ware het fundament. Hieronder volgen enkele voorbeelden die we dagelijks tegenkomen en hoe de NLP vooronderstellingen ons met een andere bril naar situaties leert kijken.

 1. Positieve Intentie:
  • Een medewerker vertoont weerstand tegen verandering binnen het bedrijf. In plaats van deze weerstand te zien als een obstakel, wordt erkend dat de medewerker waarschijnlijk een positieve intentie heeft. Zoals het beschermen van de teamdynamiek of het behouden van stabiliteit. Door deze intentie te begrijpen, kan de leidinggevende effectiever samenwerken met de medewerker. Om oplossingen te vinden die zowel de verandering ondersteunen als tegemoetkomen aan de behoeften van de medewerker.
 2. De Kaart is Niet het Gebied:
  • Twee teamleden hebben een conflict over de interpretatie van een projectdoelstelling. In plaats van vast te houden aan hun eigen perspectieven, erkennen ze dat hun individuele percepties slechts een representatie zijn van de werkelijkheid. Door open te staan voor elkaars perspectieven en te erkennen dat er verschillende manieren zijn om een situatie te bekijken, kunnen ze een oplossing vinden die recht doet aan beide standpunten en de voortgang van het project ondersteunt.
 3. De Betekenis van Mijn Communicatie is het Resultaat dat Ik Krijg Onafhankelijk van Mijn Intentie:
  • Een leidinggevende geeft feedback aan een teamlid met de intentie om constructieve kritiek te geven en te helpen bij de professionele ontwikkeling van het teamlid. Echter, het teamlid vat de feedback defensief op en voelt zich gekwetst. In plaats van de schuld te leggen bij het teamlid, erkent de leidinggevende dat de impact van zijn/haar communicatie afhangt van hoe deze wordt ontvangen, ongeacht zijn/haar intentie. De leidinggevende past zijn/haar communicatiestijl aan om de boodschap duidelijker en ondersteunender over te brengen. Dit leidt tot een andere reactie van het teamlid.

Door deze NLP-vooronderstellingen toe te passen, kunnen medewerkers en leidinggevenden effectiever communiceren, beter samenwerken en constructieve oplossingen vinden voor uitdagingen binnen de organisatie.

Wat maakt mijn NLP training uniek?

Onze In Company NLP training onderscheidt zich door:

 • Maatwerk: Ik pas de NLP training aan op basis van de behoeften en doelstellingen van uw bedrijf, zodat de maximale waarde uit de training kan worden gehaald.
 • Ervaring: Ik ben een ervaren NLP coach en gecertificeerd NLP trainer.
 • Interactieve Workshops: Mijn training omvat praktische oefeningen en casestudy’s om het leren te versterken en directe toepassing in de praktijk te bevorderen.
 • Langdurige Ondersteuning: Ik bied doorlopende ondersteuning en follow-up om ervoor te zorgen dat de geleerde vaardigheden blijvend worden toegepast en geïntegreerd.

Meld jouw team vandaag nog aan

Investeer in de groei en ontwikkeling van jouw team met mijn op maat gemaakte In Company NLP training. Neem vandaag nog contact met mij op om jullie training te plannen en jouw team te laten profiteren van de kracht van Neuro Linguïstisch Programmeren.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?