Coaching persoonlijke bewustwording

Coaching persoonlijke bewustwording aan de hand van lessen uit het dagelijkse leven

Projectie

We projecteren allemaal ons eigen verleden op de wereld die we zien. Iedereen ziet en ervaart de wereld dus op zijn eigen manier. Mijn waarheid is dus niet jouw waarheid. Wanneer ik gedurende de dag getriggerd wordt door een bepaalde persoon of personen dan is mijn gevoel getriggerd door een onbewuste situatie uit mijn verleden. 

Leren van triggers

Hoe vaak ervaar ik gedoe in mijn familie of op mijn werk? Ipv een andere persoon of een situatie te willen veranderen of te overtuigen van mijn “gelijk”, zou ik ook naar binnen kunnen kijken. Waar komt mijn gevoel vandaan? Daar zit vaak een onbewuste negatieve overtuiging over mezelf onder. Of een angst van tekort of verlies. In ieder geval een ongemakkelijk gevoel dat ik niet wil voelen, waardoor ik me aanpas aan de ander, ik ga zorgen of helpen, doe nog harder mijn best, of ik ga me juist verdedigen, ik ben geïrriteerd, ik word goed boos of ik sluit me juist af. 

Bewustwording leidt tot verandering

Door inzicht te krijgen in mijn projecties, mijn triggers en mijn gedragspatronen, kan ik bewust gaan kiezen voor ander gedrag. Hierdoor worden mijn triggers langzaam aan minder en kan ik meer objectief, meer neutraal kijken naar die ander. Ik sta dan meer open voor de ander, ik ben bereid te leren van de ander, ik ben nieuwsgierig of ik maak van binnenuit een keuze voor mezelf door mijn grenzen aan te geven. 

Keuzevrijheid

Inzicht in mijn triggers en onbewuste overtuigingen of zorgen over een bepaalde situatie geeft mij meer keuzevrijheid met als gevolg dat ik meer innerlijke rust ervaar. Dus probeer ik iedere trigger als een cadeautje te zien om meer inzicht in mezelf te krijgen zodat ik mezelf in mijn gedrag of mindset kan bijsturen, ipv de ander.

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Venlo

Wil jij ook meer keuzevrijheid voor jezelf creëren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?