Coaching persoonlijk leiderschap

Coaching Persoonlijk leiderschap – vaardigheden

Innerlijkere rust

Hoe kan ik innerlijke rust ervaren, ongeacht wat er allemaal om mij heen gebeurt? Als de hele wereld in brand staat, toch in mijn eigen rust blijven. 

Zoals ik eens van iemand vernomen heb, terwijl er aan het water oppervlak van de oceaan een grote storm woedt, onderin is het rustig en stil. Wanneer ik relativeer, mij niet alleen op mijn problemen focus, maar ook op de mooie dingen, wanneer ik dankbaarheid kan voelen voor wat er wel allemaal is. 

Vertrouwen, dankbaarheid, relativeren

Vertrouwen hebben dat alles uiteindelijk wel goed komt. Wanneer ik mij mijn eigen fouten kan vergeven en sorry kan zeggen. Of wanneer ik de fouten van de ander kan vergeven, want in de kern zijn we allemaal hetzelfde, willen we waardering, aandacht, liefde, verbinding, vertrouwen. Als ik de fouten van de ander kan zien als een roep om liefde, maakt dat het vaak makkelijker om bv die eerste stap te zetten. In de gekwetstheid, trots, boosheid, de pijn van de ander kunnen zien, dat maakt mij milder. Waardoor ik snel mijn eigen boosheid opzij kan zetten, in plaats van er lang in te blijven hangen. 

Nu

Nu, in dit moment, terwijl je dit leest, is alles oke. Of ben je pas happy als je dat ene doel bereikt hebt? Wanneer ik aan morgen denk, of terugdenk aan het verleden komen de gedachtes en de onrust of stress. Ik maak zelf de keuze om in de stress te schieten of in mijn rust te blijven. Laat ik mij op de kast jagen of leid ik mijzelf? 

Positieve intentie

Ieder gedrag heeft een positieve intentie. Ben jij je bewust wat jouw positieve intentie is als jouw communicatie niet zo fijn uitpakt? En wat zou de positieve intentie van de ander kunnen zijn in een situatie die niet lekker liep? Als je je bewust bent van jouw eigen intentie en die van de ander, hoe anders verloopt dan jullie communicatie? 

Coaching Persoonlijk Leiderschap Venlo

Ben jij eraan toe om te werken aan je persoonlijke leiderschapsvaardigheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?