mindset Coaching

Mindset coaching

Terugkijkend op afgelopen jaar

Als je terugkijkt op afgelopen jaar en de balans opmaakt. Wat waren voor jou de mooie momenten? Wat waren de minder mooie momenten? 

Wat ga je in 2022 anders doen, om nog meer mooie momenten voor je zelf te creëren? Wat is voor jou echt belangrijk in je leven? Niemand anders kan dit voor je invullen. Het leven komt met ups en downs. En soms zit het tegen. Maar het is aan jou hoe je ermee omgaat. Leg je je bij de situatie neer en beklaag je je situatie of pak je de regie, ongeacht in welke situatie je je bevindt. Daar waar je je laat leiden door anderen ervaar je vaak stress, gedoe. 

Je moet het zelf doen. Niemand anders doet het voor je. Blijf je wachten op iets of iemand anders? Of creëer je je eigen kansen. Door mindset, focus, drive stuur je jezelf bij. Door je eigen doel voor ogen te houden, te visualiseren. Neem actie om je eigen leven in te vullen op jouw condities. Hoe laat jij je vuurtje branden in 2022?

Vooruitkijken naar 2022

Weet jij welke kant je op wilt? Doe je de dingen die je moet doen of behoort te doen (van wie?) of omdat je het echt leuk vindt? Of doe je maar wat? En overkomen de dingen in het leven je. En onderga je het min of meer?

Zonder visie is het net alsof je in de auto stapt zonder doel, geen bestemming in je navigatie. 

Als je de bestemming weet, kun je het adres intikken in je navigatiesysteem en de auto brengt je er naar toe. Of je de snelle of langere route neemt, dat maakt niets uit. Uiteindelijk kom je er wel en ik hoop dat je tijdens de reis geniet van het uitzicht. Zo is het ook met je leven. 

Dus wat is je visie? Wat is echt belangrijk voor jou? Waar word je echt gelukkig van? Waar kom je ‘s morgens blij je bed voor uit?

Als je visie scherp is, en hoe scherper hoe beter, dat gaat je brein voor je aan de slag. Als je visie niet helemaal helder is, kan een coach je helpen bij het ontdekken van je doel, bij het formuleren van je visie, je missie.

Emoties

Emoties zijn richting aanwijzers. Als je er bewust naar durft te kijken krijg je meer inzicht in jezelf. Wat denk je over jezelf of over een ander. Van daaruit kun je jezelf challengen.

Zijn jouw gedachtes rationeel of niet. En zijn ze echt 100% waar, of niet? Daarnaast zijn emoties ook signalen om actie te ondernemen. Ervaar je bijvoorbeeld veel negatieve emoties? Welke acties kun je dan ondernemen om een andere koers te varen?

En ga eens na wanneer je positieve emoties ervaart. Wat doe je in die situatie, met wie ben je, waar ben je? En welke acties kun je ondernemen om nog meer van die positieve momenten te beleven?

Groei mindset

Welk concreet doel stel jij in 2022 voor jezelf? Waar wil je aan het eind van dit jaar staan? En welke acties moet je daarvoor ondernemen? Dat betekent wel dat je je acties zo concreet en specifiek mogelijk moet maken. Een nieuw mindset leidt tot nieuwe resultaten. Ga ervoor!

Mindset Coaching Venlo

Mindset coaching iets voor jou? Neem vrijblijvend contact met mij op als je een steun in de rug kunt gebruiken om aan een krachtige mindset te werken.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?