Persoonlijke ontwikkeling Venlo

Persoonlijke ontwikkeling Venlo

Als coach in persoonlijke ontwikkeling in Venlo kan ik je helpen op verschillende gebieden. Als je merkt dat je al een tijdje stilstaat en niet precies weet hoe en wat je verder wilt bijvoorbeeld met je relatie of met je werk. Of als je het idee hebt voor een belangrijke keuze te staan. Zegt je gevoel bijvoorbeeld dit en je verstand heel iets anders? Krijg je allemaal goedbedoelde adviezen, maar weet je niet naar welk advies je moet luisteren?

Als coach begeleid ik je in jouw proces bij het vinden van het antwoord dat helemaal klopt voor jou. Zodat je met een grote JA kunt gaan staan voor jouw eigen keuze.

Zodra je van binnenuit weet dat je ergens voor wilt gaan dan ben je intrinsiek gemotiveerd. Dat is een geheel andere motivatie dan bijvoorbeeld jezelf te willen bewijzen of om die extra salaris stap te willen halen of die goede beoordeling.

Vanuit intrinsieke motivatie, een innerlijke positieve drive, komt een positieve energie vrij, waardoor jij “aan” gaat en vanuit een flow opereert. Dat is heel anders dan vanuit een soort van “moeten”, jezelf te willen bewijzen.

Daarom is het belangrijk om een keuze vanuit je hart te kunnen maken. Waar gaat je hart naar uit? Waar word je echt blij van? Als je dat positieve gevoel vervolgens weet te combineren met je talenten en je ratio, dan ontstaat er flow, meer gemak en energie in de dingen die je doet.

Vanuit intrinsieke motivatie ga je staan voor wat jij echt belangrijk vindt, dan maak je andere keuzen. Dan is het bijvoorbeeld niet meer zo belangrijk van wat anderen van je vinden. Dan handel je vanuit een soort van innerlijk kompas en ga je recht op je doel af.

Ook ben je niet meer bang om fouten te maken. Fouten maken mag, daar leer je alleen maar van. En als je soms iets niet weet, is ook dat niet erg. Dat durf je te benoemen. Je durft je kwetsbaar op te stellen. Het mooie is dat je dan ook een voorbeeld voor anderen kunt zijn. Zodat ook zij hun gevoel durven uit te spreken, waardoor de onderstroom bespreekbaar wordt. Hoe mooi is dat?

Werkgevers

Ook voor werkgevers is het belangrijk dat hun medewerkers intrinsiek gemotiveerd zijn. In plaats van medewerkers te moeten motiveren met een prestatie beoordeling, levert een coachingsgesprek veel meer op. Gemotiveerde medewerkers hoeven niet snel aangespoord te worden. Zij nemen hun eigen verantwoordelijkheid en leren door te proberen en te doen, door zich uit te spreken en als er fouten worden gemaakt, dan wordt daarop gereflecteerd om de volgende keer voor een nog beter gezamenlijk resultaat te willen gaan.

Coaching Venlo | Persoonlijke ontwikkeling
Kiezen vanuit je hart

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?