IEMT Coach Venlo

IEMT Coach Venlo

Natasja Theunissen Coaching & Training in Venlo maakt in haar coaching onder meer gebruik van de techniek IEMT. Integral Eye Movement Therapy. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van de associatie.

Deze techniek is effectief in situaties van heftige emoties. Emoties zijn gebaseerd op ervaringen, herinneringen en gedachten uit het verleden. Onze gedachten bepalen onze emoties en onze emoties bepalen ons gedrag.

Dat betekent dus dat we in het heden onbewust gestuurd worden door oude ervaringen uit het verleden. Door deze ervaringen hebben wij, vaak als kind, bepaald gedrag aangeleerd. Maar dat gedrag, is nu we volwassen zijn, niet altijd effectief meer.

En ook al ben je je bewust van je ongewenste gedrag, er is “iets” dat je weerhoudt om het anders aan te pakken en voordat je het weet, schiet je weer onbewust in je oude patroon. Een zogenaamde trigger die afgaat.

Het patroon in onbewust gedrag dat je vervolgens laat zien, is gebaseerd op de flight, fight of freeze reactie. Je vlucht weg, of je vecht, wordt boos, etc. of je bevriest, je blokkeert. Herkenbaar?

Als je graag wilt werken aan ander gedrag, dan kom je dus al snel uit bij je emoties en je gedachten en herinneringen. Met behulp van IEMT kun je bepaalde negatieve emoties minder “heftig” maken. Hierdoor word je in een toekomstige situatie niet meer zo snel “getriggered”. Hierdoor kun je langzaam aan ander gedrag gaan leren.

Als je meer wilt weten dan bel gerust voor een vrijblijvend gesprek.

IEMT Coach Venlo
IEMT COACH VENLO
Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?