van ambitie naar betekenisgeving

Van ambitie naar betekenisgeving

Presteren

In de eerste jaren van je leven leren je ouders, school en de maatschappij je dat prestaties, succes in het leven en welvaart belangrijke dingen zijn om na te streven. Goed presteren op school, een goede baan met een fijn salaris. Huisje, boompje, beestje. Maar toch komen veel mensen op een gegeven moment op een punt in hun leven waarin ze een onbestemd gevoel krijgen. Is dit het nu? 

Is dit het nu?

Veel mensen stoppen dit gevoel weg, of gaan op zoek naar verandering in hun leven, maar blijven het zoeken in de “uiterlijke” dingen. Een nieuw huis, een andere baan, een nieuwe relatie.

Als je echter bereid bent om dit gevoel nader te onderzoeken, dan kan dat de start zijn van een mooie innerlijke reis. Een reis van ambitie naar betekenis, zingeving, plezier, diepgang en oprechte waardevolle relaties, vriendschappen met de mensen die je dierbaar zijn. 

Innerlijke reis

Wanneer je er klaar voor bent om aan je innerlijke reis te beginnen, dan zal je eerst geconfronteerd worden met al je maskers. Alle lagen die je in de loop van je leven zorgvuldig gebouwd hebt om je aan de buitenwereld te tonen. Maar onder al die lagen ligt je authentieke ik. Ben je bereid om je ware zelf te ontmoeten?

Dit is een proces en is meestal niet een korte termijn fix. Zie het dus als een reis, de mooiste reis van je leven. Het brengt je naar een nieuwe bestemming.

Purpose

Wanneer je er meer en meer achter komt wie de echte “ik” is, zul je ook andere inzichten krijgen. Wat ook zal betekenen dat je andere keuzes gaat maken en op ontdekkingstocht gaat. Wat is er nog meer te ontdekken?

Hoe meer je jezelf ontwikkelt van alle lagen hoe minder je nog geboeid bent in uiterlijke prestaties. Maar ontstaat er van binnenuit een nieuwe purpose.

Van ambitie naar betekenisgeving Venlo

Ben jij bereid om jouw purpose te ontdekken? Neem dan contact op met mij.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?