Leren Voelen

Leren Voelen

Ben je regelmatig boos, gefrustreerd, geïrriteerd? Of juist furieus? En reageer dat op anderen in je omgeving af?

Boosheid is een krachtige emotie. Waarvan veel mensen geleerd hebben deze te onderdrukken. Dat het er niet mag zijn. Maar door deze emotie te onderdrukken wordt de intensiteit alleen maar groter. Totdat een keer de bom barst. Of je wordt juist cynisch. En de woede kan ook naar binnenkeren, waardoor depressieve klachten ontstaan.

Onder boosheid zit meestal verdriet. Een verlangen, een behoefte die niet wordt ingevuld. Een grens die wordt overschreden. Ook verdriet is een emotie die we niet willen voelen en vaak wegstoppen door alsmaar door te gaan waar we mee bezig zijn.

Leren voelen is belangrijk. Er valt veel te leren van een emotie. Om voluit te kunnen leven, je van betekenis te voelen of om meer vervulling te ervaren. Wanneer je weer echt durft te voelen, ook de negatieve emoties, komen ook de mooie emoties veel krachtiger binnen.

Wil je leren voelen en aan de slag gaan met je emoties, boosheid, depressiviteit, verdriet of angst? En wil je meer rust, vrijheid, ontspanning of vervulling ervaren? Maak dan afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Leren voelen om in evenwicht te komen
Leren voelen om in evenwicht te komen
Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?