Ontdek je persoonlijk leiderschap

Ontdek je persoonlijk leiderschap

Waarden en doelen

Bepaal je waarden en doelen. Het is belangrijk dat je je eigen waarden en doelen kent. Zodat je weet wat belangrijk voor je is en dat je er naar toe kunt werken.

Zelfreflectie

Reflecteer op je gedrag: kijk van een afstand naar jezelf hoe je in verschillende situaties reageert.

Sterkte en zwaktes

We hebben alle kwaliteiten en hulpbronnen in onszelf. Bepaalde delen van onszelf hebben we meer ontwikkeld dan andere delen. Door het opsporen van je “allergie” ontdek je de delen in jezelf die je mag ontwikkelen. Welke mensen inspireren jou? Wat zijn hun kwaliteiten? Dat zijn ook jouw kwaliteiten. En welke mensen irriteren je? Wat laten zij zien? Dat zijn vaak jouw eigen zwaktes. Delen van jezelf die je niet voldoende inzet, vaak omdat je daar een bepaalde overtuiging over hebt.

Communicatievaardigheden

Onderzoek hoe je met anderen communiceert en hoe je jouw boodschap overbrengt. Jouw communicatie is het effect dat je bij de ander creëert onafhankelijk van je intentie. Je wilt iets overbrengen, je hebt een intentie voor ogen. Als de ander niet reageert zoals je zou verwachten, dan mag je bij jezelf onderzoeken wat je in je eigen communicatie kunt veranderen.

Feedback

Zoek feedback van anderen. Van mensen die je vertrouwt, zoals vrienden, familie, collega’s, mentoren. Zij kunnen je helpen je inzicht te geven in de manier waarop je overkomt op anderen.

Experimenteer en blijf leren

Blijf jezelf ontwikkelen en bijsturen. Probeer bepaalde communicatie vaardigheden uit. Falen bestaat niet, er is enkel feedback.

Inspirerende boeken

Roek Lips, Wie kies je om te zijn.

Michelle Obama, Mijn verhaal.

Brené Brown, Durf te leiden. Maar zeker ook haar andere boeken.

Ontdek je persoonlijk leiderschap coachingstraject

Wil jij meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?