Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap: Waarom ik geloof in coaching is dat je tijd neemt om even stil te staan bij jezelf. Wat gaat goed, wat gaat minder goed op dit moment? Door pas op de plaats te maken, te vertragen en te verstillen, komen antwoorden op (levens)vragen vaak als vanzelf naar boven. Door bewust stil te staan bij jezelf, kun je ook dieper voelen wat er onbewust in jezelf afspeelt. Heb je al eens bewust stil gestaan waarom je nu doet wat je doet? Waarom doe je deze studie, heb je deze baan, streef je deze carrière na, of juist niet, waarom neem je genoegen met minder, cijfer je jezelf weg? Waarom ren je van het een naar het ander? Persoonlijk leiderschap betekent dat je inzicht hebt in je drijfveren.

Jouw drijfveren zijn, zolang ze niet bewust zijn, gebaseerd op ervaringen uit je verleden. Je hebt iets meegemaakt dat niet leuk was en daar heb je een pantser omheen gebouwd, een muur, of je zet een “masker” op, om de buitenwereld (of jezelf) niet te laten zien hoe jij je vanbinnen echt voelt. Om die ervaring niet meer te hoeven meemaken. Herkenbaar?

Als je inzicht krijgt in de waarom van je keuzes, waarom je in het leven staat zoals je staat, dan komt er ruimte vrij om te kijken of de drijfveren nog steeds passend zijn, of dat het tijd is om te kijken naar nieuwe drijfveren, nieuwe normen en waarden? Normen en waarden die helpen om je dieper liggende verlangens te vervullen.

Als je weet en voelt wie je daadwerkelijk bent, komt er een kracht in jezelf vrij om je leven in te richten volgens jouw eigen normen, waarden en verlangens of passie. Dan sta je 100% achter de keuzes die je maakt, in plaats van dat anderen die voor jou bepalen. Wat betekent dat jij aan het roer van jouw leven staat. En dat je je leven kunt leiden vanuit bezieling.

Is dit makkelijk? Nee. Is dit beangstigend? Ja, dat kan. Als coach help ik je, en ben ik er voor je om samen met jou op ontdekkingstocht te gaan. En om die stappen in een andere richting te zetten. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je een andere uitkomst in je leven, dan zul je andere dingen moeten gaan doen die je niet gewend bent. Dat kan spannend zijn en je weerhouden om die nieuwe stap te zetten. Maar als je je kracht in jezelf hebt gevonden, dan durf je die sprong in het diepe te maken, in het vertrouwen dat je altijd wel weer boven komt. Dus, go for it!

Coaching Venlo

Neem vrijblijvend contact met mij op. Informeer ook naar de online mogelijkheden.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?