Uit je comfort zone

Uit je comfort zone

Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot NLP trainer. Wat een enerverende 3 dagen heb ik weer mogen ervaren. Woorden doen de ervaring veel tekort. Ik heb de leercurve mogen doormaken van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam. En een eerste aanzet richting bewust bekwaam.

Frustratie

Wat heb ik een hoop overtuigingen bij mezelf voorbij zien komen. Van frustratie, alles in 1x goed willen doen, mezelf vergelijken etc. Zaken die ieder mens ervaart. Maar als je je er niet van bewust bent, dan heeft dat vaak hele grote impact op jouw emoties en gedrag.

Daag jezelf uit om uit je comfort zone te komen

Maar hoe gaaf is het wanneer je uit je comfort zone durft te breken, jezelf durft uit te dagen. Te ontdekken welke onontdekte kwaliteiten je nog meer in je hebt? Want hoe meer je denkt, “dit ben ik”, “zo ben ik nu eenmaal”, hoe meer je jezelf vastzet in een beperkend denken, in beperkend gedrag en beperkende communicatie.

Hoe flexibeler je bent in je denken en doen, hoe meer veerkracht je hebt om met problemen om te gaan. En hoe meer rust en balans je ervaart. Hoe meer je beseft dat je niet bent wie je denkt te zijn, hoe meer innerlijke rust je zult ervaren.

Want als je altijd blijft doen wat je altijd al hebt gedaan, dan bereik je hetzelfde resultaat als je keer op keer al hebt gekregen.

Genieten

Maar voor nu geniet ik nog even na, van mijn frustraties die ik heb mogen ervaren om uit mijn eigen comfort zone te komen. En het mega trotse gevoel op mijzelf dat komt wanneer je je niet laat belemmeringen door je eigen gedachten.

Uit je comfort zone
Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?