Vergeving

Vergeving Coach

“As I walked out the door toward the gate that would lead to my freedom, I knew if I didn’t leave my bitterness and hatred behind, I’d still be in prison.”

Nelson Mandela

Er bestaan zoveel verschillende ideeën over wat vergeving is. En daarom ook zoveel redenen waarom we niet willen of niet kunnen vergeven. Maar vergeven doe je niet voor de ander, vergeven doe je voor jezelf. Als jij vrij wilt zijn, vrij van het verleden, van alle verhalen die maken dat je denkt te zijn wie je bent. Als je vrede, rust en geluk wilt ervaren, stop hier en zet die eerste stap voor jezelf naar het loskomen van je verhaal.  

Vergeving is het loslaten van het verlangen dat het verleden anders had moeten zijn.

Voor vergeving heb je de ander niet nodig. Vergeving is een proces in jou. Het gaat om jouw pijn, jouw verdriet, jouw oordelen, verwijten, irritaties, gekwetstheid, haat, slachtofferschap, angst of schuldgevoel. Zie het als een innerlijk schoonmaak proces.

Net zoals je je huis van tijd tot tijd opruimt, zo mag je ook je innerlijk opruimen. Om dan je eigen kracht en authenticiteit te ontdekken. Vergeving doe je dus uit liefde en respect voor jezelf.

Ik ben dankbaar dat ik de cursus tot Vergeving Coach bij Willem Glaudemans heb mogen volgen. En graag wil ik de ervaring van vergeving doorgeven aan jou. Aan degene die zich aangetrokken voelt, dat vergeving de essentie is om innerlijke vrijheid, vrede en geluk te vinden. 

Ter inspiratie volgt een voor mij inspirerende tekst, die tijdens mijn huwelijk door mijn zusje ons werd toegewenst:

Als de zon

Vergeving

Neem vrijblijvend contact met mij op als je de bereidheid voelt om dit proces aan te gaan.

Natasja Theunissen
× Hoe kan ik je helpen?